Met de toekenning van de Anton Mussert Prijs in de categorie Media wil de jury Marc van Ranst eer betonen aan zijn geweldige rol in het angstzaaien voor een virus dat voor 99% van de bevolking volstrekt onschadelijk is. De jury waardeert het dat Van Ranst zijn kennis om de bevolking angst aan te jagen belangeloos inzet om iedereen aan te zetten om een totaal zinloos vaccin te nemen, waarvan de gevolgen op lange termijn niet te overzien zijn en dat nu al duizenden slachtoffers eist.

Zijn legendarische speech in het Chatham House overtuigde de jury volledig. “Als je misdadig beleid wilt legitimeren is Marc je man. Zijn presentatie in het Chatman House was zeer overtuigend” Aldus de jury. Ook Ab Osterhaus was aanwezig bij deze lezing. Osterhaus is ook een van de kanshebbers op de meest walgelijke prijs van Nederland.

De jury betreurt het dat Van Ranst de deur al dichtsmeet, voordat hem gevraagd werd de uitslag geheim te houden tot de bekendmaking. De volledig uitslag volgt op 12 maart bekend.

De overtuigende presentatie van Marc in het Chatham House: